Práce s domácí pekárnou

Někdo by si mohl říci, že tu lze upéct pouze chléb, ale my vás přesvědčíme, že to tak být nemusí. Pokud si vyberete domácí pekárnu s rozšířenými možnostmi, vypracujete tu těsta, o kterých se vám ani nesnilo!

4353058454_356f1ecf64_bJe vhodná i pro lidi s nesnášenlivostí lepku, kteří mají problém koupit bezlepkové pečivo v obchodech. S bezlepkovým režimem pekárny si přijdete na své a ani nebudete mít pocit, že vás toto onemocnění nějak omezuje. S pekárnou si upečete ciabattu se sušenými rajčaty až po chléb s parmezánem!

Výhodou je i fakt, že můžete mít téměř nulové suroviny, a přesto vám domácí pekárna upeče obdivuhodné pokrmy. Lze tu klidně upéct dort, když odstraníte hnětací hák. Možná vás také lákají domácí těstoviny. Těsto tu připravíte snadno a rychle, akorát ho pak ručně rozválíte a nakrájíte na požadovanou šířku a délku.

bread_from_bread_machine4

Jakýkoliv druh chleba nebude problém

5232148128_89536178c5_bOde dneška se vám otevírají nové možnosti. Nemusíte jíst jen bílý chléb, ale můžete zkusit nejrůznější variace, od hnědého, celozrnného, sójového až po bezlepkový či pitta.

Také si uvědomte, že se domácí pekárna dá využít pouze na hnětení těsta. Následně z něj vytvarujete, co vás napadne a dopečete ho v troubě. Můžete zkusit upéct máslové houstičky, housky na hamburgery, pizzu, skořicové croissanty, ořechové šneky, ovocné chlebíčky s kandovaným i čerstvým ovocem, apod.

Tajemství chlebového povrchu

Chcete mít chleba jako od profesionála? Použijte na chléb glazuru z kukuřičného škrobu. Tuto směs můžete uchovat i pár dní v lednici. Budete potřebovat jen ½ šálku studené vody a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu. V malé pánvi smíchejte metličkou vodu s kukuřičným škrobem a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, dokud směs nezhoustne a je průsvitná. Nechte vychladnout a pár minut před dokončeným pečením, chléb touto směsí potřete.

Už se vám sbíhají sliny na pokrmy, které jste doposud znali jen z obchodu, ale ne z domácí pekárny? Nyní je můžete připravit daleko zdravěji a hlavně po domácku.